Winkel in Huissen & Duiven Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Woontrend 2025 Biophilic Design

Door Manou
14/10/2024
woontrend-2025-biophilic-design-organische-vormen

Biophilic design wordt dé woontrend van 2025, waarbij een duurzame verbinding met de natuur centraal staat. In dit interieur draait het om het gebruik van natuurlijke materialen, gecombineerd met eco-friendly meubels en een overvloed aan licht. Een duurzaam interieur is allang geen keuze meer, maar een noodzaak: mensen kiezen steeds vaker voor materialen die lang meegaan. Het gaat niet alleen om esthetiek, maar ook om wat goed is voor de planeet. Het resultaat? Een rustgevende leefomgeving waarin de natuur naar binnen wordt gehaald.

Groen, groener, groenst

Grote kamerplanten zijn een eenvoudige manier om biophilic design in je huis te introduceren. Ze creëren direct een natuurlijk interieur en brengen een gevoel van rust naar binnen. Wil je een stap verder gaan? Overweeg dan een green wall, waarmee je een hele muur omtovert tot een levend kunstwerk vol groen. Toch gaat de trend van biophilic design verder dan alleen het toevoegen van groen. Lees snel verder!

Organische vormen

Een trend die in 2024 opkwam en ook dit jaar niet te missen is, is het gebruik van organische vormen. Ze zijn de perfecte manier om een natuurlijk interieur te creëren. In de natuur is niets strak en symmetrisch en dat zie je terug in meubels en accessoires. Van golvende banken tot speelse salontafels en van vloeiende spiegels tot decoratie met zachte rondingen. Deze vormen geven je interieur een levendige en uitnodigende uitstraling, alsof de natuur zelf het ontwerp heeft geïnspireerd. Zo voelt je huis als een oase van rust.

Natuurlijke materialen in je interieur

Tafels van marmer of onbewerkt hout geven je het pure gevoel dat je zoekt, terwijl banken en stoelen van natuurlijke materialen de kracht van de natuur integreren. Stoffen zoals jute, wol, linnen en katoen, zowel op meubels als in wanddecoratie, versterken de aardsheid van je interieur. Ga nog een stap verder met het gebruik van de Schüller Matera-fronten, gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, voor een stijlvolle en milieuvriendelijke oplossing in de keuken. Dat is pas een duurzaam interieur!

Lichtinval

Last but not least! Naast grote kamerplanten, organische vormen, natuurlijke materialen en eco-friendly meubels is natuurlijk daglicht dé sleutel tot een biophilic design interieur. Veel natuurlijk licht geeft je huis een frisse, levendige sfeer. Denk aan grote ramen om dat heerlijke zonlicht naar binnen te halen. Gebruik slimme spiegels om het licht nog verder te verspreiden. Zo voelt je huis ruimtelijker en breng je de natuur écht binnen!

Persoonlijk interieuradvies

Ben jij ook toe aan een nieuw interieur, maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Maak nu een afspraak met onze interieuradviseur in Huissen of Duiven en maak samen jouw woondromen werkelijkheid!

Jansen Totaal Wonen interieuradvies