Winkel in Huissen & Duiven Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Dit zijn de keukentrends van 2025

Door Sara
07/10/2024
Keukentrends 2025 JTW keukens

De keuken is het hart van jouw huis. Voor het jaar 2025 staan er weer diverse nieuwe, inspirerende keukentrends op ons te wachten die dit centrale deel van je woning naar een hoger niveau tillen. Van duurzame materialen en sfeervolle verlichting tot slim opbergen – de keukens van de toekomst combineren functionaliteit met stijl. Ben je benieuwd naar de keukentrends van 2025? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Trend 1: Recht maakt plaats voor rond & organisch

In 2025 krijgt het populaire multifunctionele kookeiland van 2024 een eigentijdse update. Waar het traditionele keukeneiland vaak rechthoekig was, zien we nu steeds vaker organische en afgeronde vormen opduiken in het keukenblad. Deze ronde vormen geven de keuken een vloeiende en uitnodigende look, waardoor de keuken harmonie en balans uitstraalt.

“Met een organisch of rond kookeiland creëer je een fijne, gestroomlijnde looproute in de keuken.”

Stefan – keukenadviseur

Trend 2: Nooit genoeg opbergruimte

In de keuken is optimaal gebruik van de beschikbare ruimte erg belangrijk. In de trends voor 2025 zien we veel nieuwe, slimme opbergoplossingen die zowel praktisch als stijlvol zijn. Hoge keukenkasten en keukenkasten tot aan het plafond zorgen voor maximale opbergruimte, terwijl kastenwanden met een verborgen bijkeuken de keuken overzichtelijk en georganiseerd houden. Een keuken met nis en eiland heeft niet alleen een strakke uitstraling, maar biedt ook een mooie plek voor decoraties en extra opbergruimte in het eiland. Naast nissen zien we dat open regalen steeds populairder worden. Deze brengen een luchtige en moderne sfeer in de ruimte.

Trend 3: Donkere, bruine keukens vs. kleur in de keuken

We zien in 2025 een duidelijke trend van warme, natuurlijke kleuren in de keuken. Hoewel donker hout, zoals walnoot en eiken populair blijft, verschuift de focus naar gedempte, aardse tinten die een harmonieuze overgang creëren tussen de keuken en de leefruimte. Zandkleurige keukens, geïnspireerd door Japandi design, worden vaak gecombineerd met houten accenten om een warme, uitnodigende sfeer te creëren. Beigetinten winnen aan populariteit, net als diepere tinten zoals terracotta, chocoladebruin, diepgroen en warme blauwtinten. Deze rijke kleurenpaletten zorgen voor een tijdloze, sfeervolle keuken die zowel modern als gezellig aanvoelt.

Keuken inspiratie magazine

Vraag geheel vrijblijvend ons keukenmagazine aan. Een magazine boordevol inspiratie met de keukentrends van 2024, de nieuwste keukens van hoogwaardige keukenmerken, talloze keukenstijlen en nog veel meer. Ontvang het magazine met de post thuis of download hem nu online!

Gratis keukenmagazine JTW keukens

Trend 4: De open keuken als verbindende factor

Waar het kookeiland in 2025 steeds vaker multifunctioneel is, creëert deze ook vaak een open keuken. Met een kookeiland creëer je namelijk niet alleen een centrale plek om te koken, maar ook een brug naar de woonkamer. Een open keuken nodigt vrienden en familie uit om samen te genieten, terwijl de chef-kok in het middelpunt staat. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met eettafel eraan vast waardoor deze moeiteloos in het interieur integreert. De keuken fungeert daardoor niet alleen meer als functionele kookplek, maar ook als sociale hub waar men samenkomt om te koken, borrelen en zelfs werken. Een eettafel aan het kookeiland, keukeneiland met bar of zelfs eiland met bijzettafel zien we dan ook steeds vaker. De keuken wordt nóg meer het sociale hart van de woning.

“De functies van de verschillende ruimtes in ons huis lopen vandaag de dag grotendeels in elkaar over. Een open keuken zien we dan ook steeds vaker terug!”

Antoine, keukenadviseur

Trend 5: Speels lijsteffect in je keuken

Geef je keuken een unieke, stijlvolle uitstraling met de nieuwe Tokyo greeplijst van Rotpunkt! Tokyo zorgt, gecombineerd met subtiel uitstekende tussenwandjes, voor een verfijnd effect. Het lijkt bijna alsof de kastdeuren omhuld zijn door elegante fotolijstjes, ideaal voor liefhebbers van een speels interieur. De Tokyo greeplijst is beschikbaar in alle beits- en lakkleuren van de eiken FL Forest-line en is ook toepasbaar op gladde kunststof fronten. Creëer zo in iedere keuken een prachtig lijsteffect!

Trend 6: Duurzame materialen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in onze woning. In keukenontwerpen van 2025 wordt steeds vaker gekozen voor duurzaam materiaal dat is gerecycled, zoals de next125 NX890 fronten en Schüller OrganiQ ladeverdelingen, en materialen als duurzaam hout. Warme houttinten, van eikenhout tot notenhout, brengen een gezellige sfeer in de keuken. Daarnaast zijn stijlvol natuursteen en marmerlook bladen met grote, aanwezige aders of juist rustige dessins in lichte tinten een populaire keuze. Deze materialen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk. Ook metaal, zoals RVS staal vindt zijn weg naar de moderne keuken. Het gebruik van composiet als alternatief voor traditionele materialen biedt bovendien de mogelijkheid om duurzaamheid en stijl te combineren, waardoor de keuken een verantwoorde, maar luxe uitstraling krijgt.

Trend 7: Apparatuur innovaties

Ook op het gebied van keukenapparatuur zijn er in 2025 talloze innovaties die zowel esthetiek als functionaliteit naar een hoger niveau tillen. Zo introduceert Miele haar greeploze apparaten in de nieuwe, elegante kleur Pearl Beige, waarmee een moderne en stijlvolle uitstraling binnen handbereik ligt. De Novy Undercover inductiekookplaat voegt daar een extra vleugje minimalisme aan toe, doordat deze volledig onzichtbaar in het werkblad geïntegreerd kan worden. Verder zorgt BORA’s zelfreinigende spoelbak voor een handige reinigingsoplossing; met één druk op de knop stroomt water van alle vier zijden omlaag, waardoor de bak binnen enkele seconden schoon is. Daarnaast bieden de matte kookplaten van zowel BORA als AEG een kras- en vlekbestendige afwerking, zodat ze langer mooi blijven en minder onderhoud nodig hebben.

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen